1. Home
  2. Docs
  3. Instalatie
  4. Hue bridge 2
  5. Je HUE systeem aansluiten

Je HUE systeem aansluiten

Stap 1: Zet je Hue Bridge aan

Laten we beginnen door je Philips Hue Bridge aan te sluiten en verbinding te laten maken. Zoek die strakke zwarte doos – je router – waarschijnlijk ergens in de buurt van je internetopstelling. Pak de voedingsadapter, steek hem in een stopcontact en sluit hem aan op je Hue Bridge. Nu ben je helemaal klaar om te beginnen!

Aan de achterkant van je router zie je een aantal Ethernet-poorten. Neem de Ethernet-kabel uit de kit, sluit deze aan op de achterkant van je bridge en steek het andere uiteinde in een van die open poorten op de router. Meestal hebben routers een set van vier poorten bij elkaar – je bridge past daar precies tussen. Behoefte aan een visuele uitleg? Bekijk de voorbeeldafbeelding hieronder.

Achterkant van de Router

Zodra de kabel op zijn plaats zit en de stroom loopt, zullen de lampjes van je bridge beginnen te dansen. Kijk hoe ze knipperen en binnenkort zie je alle drie de indicatielampjes stralen in een solide, geruststellend blauw. Als er iets knippert in plaats van gloeit, maak je geen zorgen – volg gewoon onze handige gids voor Hue Bridge-connectiviteit die hier gelinkt is.

Stap 2: Verlichting brengen met Philips Hue

Laten we nu die Hue-lampen tot leven brengen. Pak je lampen, plaats ze in je armaturen en zet ze aan. Snelle tip: voordat je ze plaatst, noteer of maak een foto van de serienummers nabij de lampvoet. Geloof ons, dit zal het later gemakkelijker maken wanneer je ze zonder gedoe wilt aansluiten. Geen serienummer? Geen zorgen, raadpleeg onze gids voor lampconnectiviteit voor hulp.

Onthoud dat je armaturen kiest die niet samenwerken met dimmers of in plafondventilatoren zitten.

Stap 3: Philips Hue App – Jouw Controlecentrum

Zijn je lampen op hun plek? Tijd om wat digitale magie te gebruiken. Pak je smartphone of tablet en laten we de Philips Hue App verkennen. Klik gewoon hieronder om deze te downloaden.

Stap 4: De Kloof Overbruggen met de Hue App

Voordat je de brugverbinding maakt, zorg ervoor dat je Wi-Fi goed werkt en dat je apparaat zich op hetzelfde netwerk bevindt als je bridge. Open de Philips Hue App, volg de installatieaanwijzingen en binnenkort zie je het ‘Start Installatie’ bericht.

Nu komt het coole gedeelte – wanneer je app verbinding maakt met de Hue bridge, moet je op de grote, vriendelijke knop op de fysieke bridge drukken. Ja, de echte knop, niet de virtuele versie op je scherm.

Trouwens, direct uit de doos kan je bridge een glanzende nieuwe update hebben. Maar maak je geen zorgen, we begeleiden je erdoorheen.

Stap 5: Licht, Camera, Actie – Hue Lampen Toevoegen

Zodra die update zijn ding heeft gedaan, is het tijd om je lampen te vinden. Zorg ervoor dat ze stevig in hun armaturen zitten en dat de lichtschakelaar is ingeschakeld. Druk op die ‘Zoeken’ knop en de app begint aan een zoektocht die enkele minuten kan duren. Als je lampen verstoppertje spelen, zal onze gids voor lampconnectiviteit je een handje helpen.

Maar als je lampen tevoorschijn komen, zal de app trots aankondigen

Was this article helpful to you? Yes No

How can we help?